NIEUWS

Voedselsafari, een zoektocht naar honger en gerechtigheid

Voedselsafari, een zoektocht naar honger en gerechtigheid

Dolend door grote, goedgevulde supermarkten op zoek naar de ingrediënten voor de avondmaaltijd; dat is voor de meeste Nederlanders een voedselsafari. Voor een miljard wereldburgers is het zoeken naar eten ook dagelijkse routine. Alleen al het vinden ervan levert voor hen meer problemen op.

Dolend door grote, goedgevulde supermarkten op zoek naar de ingrediënten voor de avondmaaltijd; dat is voor de meeste Nederlanders een voedselsafari. Voor een miljard wereldburgers is het zoeken naar eten ook dagelijkse routine. Alleen het vinden ervan levert voor hen meer problemen op.

Voedselsafari is een zoektocht naar de oorzaken van honger en ongerechtigheid. Een zoektocht in Afrika en in Nederland. Armoede is immers niet iets ‘verwegs’ en de armoedeproblematiek is niet zo complex dat niemand er iets van kan begrijpen. Het leven in Nederland is verweven met voedsel, honger en onrecht in andere delen van de wereld. Het leven van christenen is ook verweven met armoede en onrecht. Binnen het ene lichaam dat christenen vormen zijn er grote verschillen tussen rijke en arme delen. Dit boek is het verslag van een Afrikareis van twee Nederlanders. Auteurs uit Afrika, Azië, Europa, en Latijns-Amerika gaan in op de vragen waar zij tegenaan lopen. Waarom is er eigenlijk honger als er voldoende voedsel is? Waarom gebeurt er zo weinig als we weten waar de oorzaken van armoede liggen? Moeten mensen zich wel inzetten tegen armoede? Hebben christenen daarin nog een bepaalde taak? En hoe kun je dat in Nederland dan doen?

Redactie: Eelco Fortuin en Cors Visser, 2007 Buijten & Schipperheijn, 110 pag., € 12.50

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *