Sela&Co koffie – Elim

Sela&Co koffie

Costa Rica
Selaco verkoopt koffie van Café Misión, Costa Rica. Café Misión is als social enterprise gestart om banen te creëren in het dorp Tuis. Door mensen werk te geven in de koffie, bijvoorbeeld op de velden of bij het verwerken , bieden ze perspectief aan kwetsbare groepen in de samenleving.
Alle winst die wordt gemaakt met de koffieproductie wordt direct opnieuw geïnvesteerd in de lokale bevolking. Zo worden ouderenactiviteiten en hulpprojecten voor de lokale bewoners gefinancierd.
Daar willen we met Selaco een bijdrage aan leveren. Zo vergroten we de sociale impact ter plaatse. . Jij goede koffie, de mensen in Costa Rica een beter leven. Klinkt als een win-win.

Oeganda
SelaCo verkoopt ook koffie van Alfred Wonyaka uit Oeganda. Impact maken in de levens van koffieboeren die normaal gesproken over het hoofd worden gezien. Dat drijft ons!
De grote lach van Alfred kan je niet ontgaan. Deze zeer vrolijke en gepassioneerde koffieboer is deeltijd voorganger binnen de Anglicaanse kerk. Zo combineert hij twee activiteiten in een passie; mensen verder helpen. Dit doet hij door samen te werken met koffieboeren uit de regio en zo de kwaliteit te verbeteren.

Koffie is een middel uit de armoede, Alfred Wonyaka

Op de weg van Turrialba naar het Noorden van Costa Rica kom je door Pavones, een klein dorpje waar van oudsher veel vee werd gehouden. Daar, in dat dorpje, is Marie Beuchet bezig met een kleine revolutie. Misschien ligt het aan haar Franse roots, want Marie verzet zich graag tegen de status quo. Met een team van alleen maar vrouwen leidt zij Naturalba; een koffieproducent en branderij ineen! En nog allemaal biologisch ook!

Vrouwen verdienen meer waardering, Marie Beuchet

We hebben een melange gemaakt van de beste Arabica bonen uit Costa Rica met Robusta uit Oeganda. Hierdoor krijg je die volle smaak waar je zeker van zult genieten.
De koffie wordt slow roast gebrand in de Circle of Beans branderij in Ede. De koffiebrander wordt gestookt op biogas, die gewonnen wordt uit diezelfde koffie. De koffie drab, droes geheten, wordt weer opgehaald bij de consument en verwerkt tot biogas waar de koffiebrander op draait. Een circulaire en duurzame koffie!
Wilt u meer informatie of wilt u koffie bestellen:

www.selaco.nl | info@selaco.nl