Rechtstreeks met Jezus spreken

Vroeger was ik heel verlegen, maar na mijn bekering heb ik de kracht gekregen om te spreken over wat er in mijn hart is.

 

In Iran was ik een vurige orthodoxe moslim. In Iran is het heel gebruikelijk om te zweren. Ik deed dat ook in naam van de geestelijke leiders. Toch was ik in Iran al geïnteresseerd in het christelijk geloof. Ik keek wel eens naar christelijke tv programma’s en mijn zoon nam uit China  ik een groot houten kruis (met daaraan Jezus) mee. Dit heb ik opgehangen in mijn huis. Ik hield toen al van Jezus maar begreep nog niet wat Hij voor ons gedaan heeft.

Toen ik op het AZC in Leersum kwam ben ik mee gaan doen met de bijbelstudies op Elim. Ik was nog niet bekeerd of gedoopt, maar ik riep iedereen in het AZC op om naar de bijbelstudie op de kamer van Noeri te komen. Ik was een beker van de Heer die Hij gebruikte voor Zijn werk. De andere moslims hadden commentaar op mij. “Waarom help jij die afvalligen?” Ik zei: “Dat doe ik voor God.” Ik werd een actief lid van de bijbelkring en van de gemeente Elim. Zo kwam ik geleidelijk tot de overtuiging dat Jezus de ware weg is en ontving ik nieuw leven. Wat bij mij de doorslag gaf, was dat ik rechtstreeks met de Here Jezus kon spreken en geen geestelijke als tussenpersoon nodig had.

Vroeger was ik heel verlegen, maar na mijn bekering heb ik de kracht gekregen om te spreken over wat er in mijn hart is. Ik vertel nu iedereen dat ik christen ben. Ik voel steeds de liefde van de Heer en probeer liefdevol voor anderen te zijn. Als mensen mij iets vragen, kijk ik of ik hen kan helpen. God houdt van ons. Wat doen wij terug voor Hem? God is vergeving. Hij geeft ons steeds weer een kans en wil ons doen groeien in geloof en in liefde.

Michel Mohammed