Nu woont de Heilige Geest in mij

Ik wist helemaal niet wat zonde was. Nu weet ik dat zonde de afwezigheid van God in je leven is. Al mijn problemen kwamen door een leven zonder God.

 

Ten eerste wil ik God danken dat ik de kans heb gekregen om Jezus Christus te ontmoeten.
Ik ben Hossein uit Iran. Ik kom uit een stad waar niemand over het christelijk geloof had gehoord, in het Zuiden van Iran, in de provincie Khuzestan. In mijn stad is geen kerk en geen mogelijkheid om iets over het christelijk geloof te weten te komen. Ik ben geboren in een moslimgezin en mijn ouders zijn ook moslim, maar zelf was ik alleen in naam moslim. Ik deed niet mee met de islamitische regels en had de Islam ook niet zelf gekozen. Ik heb een erg moeilijke periode in mijn leven gehad. Ik zocht altijd naar iets wat ik miste. Ik zocht naar rust, maar die vond ik niet. Voor mijzelf maakte ik gedichten. 25 jaar geleden heb ik een gedicht gemaakt dat er over ging dat ik op een schip leek dat in het donker verdwaald was. Door vele problemen moest ik uit Iran vluchten. In Iran kende ik Jezus Christus alleen als profeet.

Op 26 oktober 2012 kwam ik naar Nederland. Ik kwam eerst in Ter Apel. Via een Iraniër daar, Mohammadi, maakte ik kennis met het christelijke geloof. Op nieuwjaar ging ik samen met hem naar de kerk in Ter Apel. Er waren daar veel Iraniërs en mevrouw Gerda leidde de dienst. De dienst maakte veel indruk op mij: de kerk, de sfeer en de mensen. Na deze samenkomst ging ik me meer in het christelijk geloof verdiepen. Ik ging elke week samen met Mohammadi naar deze kerk. Ik kreeg daar ook een bijbel en begon hierin te lezen. Ik wilde weten wat het Goede Nieuws was waarover steeds werd gesproken.

Op 22 januari 2013 kwam ik naar het AZC te Leersum. Ik ging een paar keer met Mehdi naar een kerk in Utrecht. Mehdi was mijn kamergenoot en ook hij vertelde mij over het geloof. Ehsan Khostinat bemoedigde mij ook. In september 2013 kwam ik voor het eerst naar de Elim kerk en maakte ik kennis met Gijs van den Brink. Met hem sprak ik over het geloof en hij kon al mijn vragen beantwoorden. Toch was ik nog niet volledig overtuigd. Ik bleef zoeken.

Vijf maanden geleden gebeurde er iets belangrijks. Op een zondag in maart liep ik alleen in het bos. Op mijn mobiel keek ik naar de film over Jezus. Hoewel ik al veel wist, raakte het nu mijn hart zo, dat ik begon te huilen. Het werd mij duidelijk dat Jezus God is, dat hij de enige Verlosser is. Alles werd me duidelijk. En ik dankte God dat ik Hem gevonden had.
Na mijn bekering heb ik de rust en liefde van God gevonden. De liefde van Jezus Christus heeft grote invloed op mij gehad. Ik voel nu zijn zegen in mijn leven. Ik heb vergeving van mijn zonden ontvangen en reiniging van mijn hart. Ik wist helemaal niet wat zonde was. Nu weet ik dat zonde de afwezigheid van God in je leven is. Al mijn problemen kwamen door een leven zonder God. Nu woont de Heilige Geest in mij en heb ik een nieuw leven ontvangen.
Ik ben tot geloof gekomen door de liefde die ik onder christenen gevonden heb. Iedereen is gelijk, mannen en vrouwen zijn gelijk. Het samen God loven in de kerk en het helpen van elkaar raakte mij ook diep.
Jezus Christus is mijn Verlosser en mijn God.

Hossein, september 2014