Ik voel nu echt rust in mijn hart

Ik maakte veel ruzie met mijn vrouw en was gespannen. Het was zelfs zo erg dat mijn vrouw terug wilde naar Afghanistan. Maar toen ik tot geloof kwam, ging alles beter en zij is bij mij gebleven. Ik voel nu echt rust in mijn hart.

 

In Afghanistan was ik een echt gelovige moslim. Wel wilde ik voortdurend de dingen die ik hoorde analyseren, omdat ik diep van binnen voelde dat het niet helemaal juist was. Ik had heel veel vragen en veel twijfels. “Waarom zijn Islamitische landen vaak niet veilig en waarom leven de mensen er onder zo’n druk? ” vroeg ik mij af.

Toen ik naar Nederland kwam, kwam ik eerst in Ter Apel terecht. Daar ontmoette ik een man die mij zijn getuigenis vertelde. Dat was de eerste keer dat ik een christen ontmoette. Het regende die dag en ik zag dat hij neerknielde bij een donker kind. Hij maakte de veters van zijn schoenen vast en praatte vriendelijk met hem. Ik was heel verbaasd hierover, want het was ook nog eens een hele dikke man. “Waarom was hij zo aardig? Daarna ben ik naar een kleine kerk geweest. Ik leerde daar dat zulke aardige mensen een goede relatie met de Vader in de hemel hebben. Mijn eigen vader was ziek en had hartproblemen. We hadden veel problemen in de familie en mijn vader kon er niet altijd voor ons zijn.

Ik heb een zuster die al 15 jaar in Nederland woont. Hoewel zij moslim was, stelde zij mij wel voor om naar een christelijke voorganger te gaan die mijn taal sprak. Ik bad tot God: “God, als U mijn ouders naar Nederland laat komen, zal ik in U gaan geloven.”  Ik wist toen nog niet dat dit eigenlijk een heel verkeerd gebed is. Na twee weken kwamen mijn ouders naar Nederland, maar ik was nog niet overtuigd. De duivel werkte in mij. Mijn andere zuster zei tegen mij: “Als God ons kan aanraken, waarom zien we dan geen bijzondere tekenen van God?” Op een dag kwamen er twee vrouwen aan de deur die vroegen: “Is hier iemand die tot geloof wil komen?” Toen kenden we echter nog niet veel Nederlands en we gingen hier niet op in. Later kwamen we in contact met een Nederlandse vrouw die Farsi sprak en ons goed kon uitleggen wat het christelijk geloof inhield. Wat mij vooral aansprak waren de liefde en vrede van God. De duivel kreeg toen geen kans meer en mijn zuster en ik kwamen tot geloof. Ik heb mijn leven nu in de handen van Jezus Christus gelegd. Ik bid dat mijn vrouw ook tot geloof mag komen en ik bid voor alle andere mensen. Dit is anderhalf jaar geleden gebeurd. Wat is nu het verschil? Vroeger was ik heel druk in mijn hoofd. Ik maakte veel ruzie met mijn vrouw en was gespannen. Het was zelfs zo erg dat mijn vrouw terug wilde naar Afghanistan. Maar toen ik tot geloof kwam, ging alles beter en zij is bij mij gebleven. Ik voel nu echt rust in mijn hart.

Ali R.H.Z.
Oktober 2013