Ik moest almaar huilen

In Iran was ik getrouwd met een heel orthodoxe moslim. Van mijn man mocht ik niet over Jezus praten met mijn kinderen, dat vond hij godslasterlijk.

 

In Iran was ik getrouwd met een heel orthodoxe moslim. Zijn familie was ook erg orthodox. Maar hij bleek schijnheilig te zijn. Bijna 15 jaar hebben zij mij gekweld. Ik heb deze ellende al die jaren verdragen. In deze moeilijke situatie zag ik een keer een TV programma over de Bijbel. Ik werd hierdoor erg aangeraakt, hoewel ik wel bang was voor mijn man en zijn moeder. In het geheim probeerde ik meer over de Bijbel en over Jezus te leren. Van mijn man mocht ik niet over Jezus praten met mijn kinderen, dat vond hij godslasterlijk.

Ik had wel een christelijke vriendin en op een dag vroeg ik haar om een Bijbel en om een mogelijkheid om een huiskerk te kunnen bezoeken. Mijn vriendin vond een huiskerk voor mij, maar ik was bang om er heen te gaan, ik zou vermoord kunnen worden als het bekend werd. Ik wilde wel heel graag en heb toen gebeden om bescherming en ben toch naar de kerk gegaan. Tijdens de dienst, toen er gezongen werd voor de Heer Jezus, voelde ik zo’n grote liefde over mij komen dat ik al mijn kracht verloor en alleen nog maar op een stoel kon zitten. Ik werd warm en blij en moest de hele dienst door steeds maar huilen. Dat was het moment dat ik overtuigd werd dat de Geest van de Heer in mij woonde. Het was zo liefelijk. Ik begon te bidden: ” Leid mij, hoe kan ik U in vrijheid aanbidden, bescherm mij tegen mijn man.”

Ik kreeg van Hem de kracht om te vluchten en naar Nederland te komen en om mijn kinderen zelf op te voeden. Nadat Hij mij gevonden had, heb ik mij nooit meer alleen gevoeld. De Here Jezus antwoordt heel snel op onze gebeden en Hij helpt ons. Op 17-06-2012 ben ik in de Elim gemeente gedoopt.

Nazanin