Ik ben nu echt veranderd

Ik ben nu echt veranderd. Nu begrijp ik echt wie Jezus is. Doordat Hij ons geholpen heeft in onze problemen, ben ik steeds meer over Hem gaan leren en ben ik enthousiast geworden om voor Hem te gaan leven.

 

Ik ben geboren in Iran en ben opgegroeid als moslim, maar ongeveer zes jaar geleden geleden begon ik mij te interesseren voor Jezus en het christendom. Een vriend van mij, Reza, vertelde mij wie Jezus was. Ik ben kapper van beroep en als ik wist dat één van mijn klanten christen was, vroeg ik hem over Jezus. Van Reza kreeg ik christelijke cd’s en ook een cd die uitlegde wat er verkeerd was aan de Islam. Op een dag kwam de politie bij mij thuis en vond de cd’s. Ik was gelukkig niet thuis. Daarna ben ik gevlucht. Dit was vier jaar geleden. Mijn vrouw, met mijn twee kinderen, kwam afzonderlijk naar Nederland. Ik ging naar Turkije en vandaar naar Hongarije. In Hongarije werd ik gearresteerd en heb ik drie maanden in de gevangenis gezeten. In de gevangenis kreeg ik een Farsi bijbel van Afghaanse mensen. Ik was hier heel enthousiast over en las er veel in, maar ik kende Jezus nog niet. De Nederlandse regering heeft overleg gehad met de Hongaarse regering over mijn situatie en het resultaat was dat ik naar mijn vrouw en kinderen in Nederland mocht komen.

In Ter Apel ontmoette ik mijn vrouw en ik vroeg haar gelijk of zij ook christenen had ontmoet. Dat was inderdaad het geval en dezelfde dag nog gingen wij naar de Iraanse voorganger Masoud. Hij vroeg mij of ik Jezus kende. Ik antwoordde hem dat ik wist dat Jezus rechtvaardig en goed was, maar dat ik verder nog niet veel wist. Hij vertelde mij over de doop en vroeg of ik gedoopt wilde worden. Dat wilde ik graag omdat ik dacht dat ik dan christen werd en de Heilige Geest zou ontvangen. De volgende dag werden wij gedoopt. Daarna merkte ik echter niet dat ik veranderd was en ik was hier wel teleurgesteld over. Toen werden we overgeplaatst naar het AZC in Geeuwenbrug tussen Meppel en Assen. Farah en Jahangir waren daar ook en samen met hen deden wij bijbelstudie. In Diever hebben we samen met hen de Alpha cursus gevolgd. Toen dit AZC werd gesloten, kwamen we in het AZC van Schalkhaar terecht. De voorganger Masoud van de Koreskerk kwam hier elke woensdag bijbelstudie geven. Soms gingen we ook naar de samenkomsten va de Koreskerk in Apeldoorn. Mijn dochter Faise is een jaar na ons ook gedoopt.

Op 7 mei 2012 kreeg ik een groot probleem, Samen met mijn vrouw voelden wij ons als doden. We hebben toen heel krachtig tot Jezus gebeden: “Help ons, wij kunnen dit niet dragen.” Toen kreeg ik veel rust en kon ik vertrouwen dat ons probleem opgelost zou worden en dit is ook gebeurd. Hierna zijn we ons steeds meer gaan verdiepen in Jezus. Zo’n half jaar voor ons probleem hadden we negatief gekregen en daarna werden we overgeplaatst naar Amersfoort. Gelukkig hadden Farah en Jahangir een huis gekregen in Amersfoort zodat we weer samen bijbelstudie konden doen. Vanaf het begin heb ik mijn kamer in Amersfoort opengesteld voor bijbelstudies. Dit is op zaterdagavond. Ik nodigde ook andere mensen uit. Ik ben toen ook samen met Farah en Jahangir naar de evangeliegemeente Elim gegaan. Mijn vrouw gaat naar de Schaapkooi gemeente in Amersfoort, omdat ze daar vrienden heeft. Ik doe ook mee met de bijbelstudie van de gemeente van mijn vrouw. Op woensdag-, vrijdag-, en zondagavond hebben we ook vaak bijbelstudie via Skype met o.a. broeder Ussefi en Mimi, een Amerikaanse vrouw.

Ik ben nu echt veranderd. Nu begrijp ik echt wie Jezus is. Doordat Hij ons geholpen heeft in onze problemen, ben ik steeds meer over Hem gaan leren en ben ik enthousiast geworden om voor Hem te gaan leven. Eerst was ik bang om aan anderen te vertellen dat ik Jezus kende, maar nu ben ik er trots op. Vroeger was ik vaak boos, maar als ik nu nog eens boos wordt, bid ik tot God en dan word ik weer rustig. Tweeënhalf jaar geleden is mijn vader overleden, dat was heel moeilijk, maar ik heb nu een grote familie bij de gemeente Elim.

Ahmad