Genezen van een opium verslaving

Ik had twee maanden enorme pijnen in mijn lichaam omdat ik gestopt was met de opium. Door mijn geloof kon ik het echter volhouden.

 

Ik ben geboren in Iran in een moslim familie. Vorig jaar, toen we nog in Iran waren, was onze situatie helemaal anders. Mijn vrouw en ik voelden dat we wat misten in ons leven. We zochten naar iets om deze leegte op te vullen. Gedurende acht maanden volgden we lessen bij een Bahai leraar, maar het was niet wat we zochten. Wij komen uit Karaij, maar zijn hier dertien jaar geleden weggegaan. Na dertien jaar ging ik weer eens terug naar mijn oude wijk. Ik kende daar iemand die 12 of 13 kinderen had. Ik vroeg één van deze kinderen waar zijn broer Wahid was. Hij zei: “Mijn broer Wahid is nu in Amerika.” Het was eigelijk zijn half-broer. Hij had dezelfde vader maar een andere moeder. “Waarom is hij daar en hoe lang is hij al weg?” vroeg ik. Ik kon niet geloven wat hij zei. “Hij is nu voorganger in een christelijke kerk” zei hij. “Bel hem op”, zei ik.”Ik wil met hem praten.” Ik wil hem zelf spreken om te horen wat er aan de hand is. Ik kende hem nog uit onze kindertijd. Zijn broers behandelden hem altijd slecht. Mijn vrouw kwam erbij staan, we waren in de winkel van mijn schoonvader. Hij belde Wahid en ik hoorde dat Wahid erg vriendelijk tegen hem was. Dat vond ik erg vreemd omdat zijn broer vroeger zo vervelend tegen hem deed. “Herinner je je M, die jongen uit onze jeugd, nog?” “Hij staat hier nu bij mij.” Toen ik Wahid aan de lijn kreeg, sprak hij al snel met mij over Jezus. We spraken bijna twee uur met elkaar en wat hij zei raakte mijn hart. Na ons gesprek ging ik een paar uur wandelen met mijn vrouw N. We spraken over Wahid, hoe hij veranderd was en nu zo aardig was tegen zijn broer. “Hij lijkt wel Jozef die zijn broers in Egypte ontmoette” zei ik tegen mijn vrouw.

Ik had het in die tijd geestelijk erg moeilijk. De volgende drie nachten sprak ik steeds via Skype met Wahid over de bijbel. Ik kwam door deze gesprekken tot geloof in Jezus en ik voelde dat er een verandering in mijn leven kwam.
Ons huwelijk was helemaal stuk in die tijd. We hadden al een scheiding aangevraagd. Eigenlijk was ik het probleem. Ik was verslaafd aan opium. Ik behandelde haar heel slecht. Ik had haar al een paar keer beloofd om ermee te stoppen, maar ik deed het niet. In de weken na mijn bekering besloot ik opnieuw om te stoppen en deze keer lukte het wel. Ik had twee maanden enorme pijnen in mijn lichaam omdat ik gestopt was met de opium. Door mijn geloof kon ik het echter volhouden. Ik had nooit gedacht dat ik zonder therapie of medicijnen kon stoppen, het was echt een wonder in mijn leven.
Door ons geloof is ons huwelijk hersteld. We zijn nu 18 jaar getrouwd.
Gisteravond sprak ik hier nog over met N: “Ik heb niets te verbergen” zei ik. “Je dacht dat ik al eerder met mijn verslaving was gestopt, maar dat was niet zo. Dat is pas na mij bekering gebeurd.” De eerste drie maanden na mijn bekering volgde ik bijbelstudies via Skype bij Wahid en begon ik geestelijk te groeien. De bijbelstudies gaan nu ik in Nederland ben nog steeds door op woensdag en vrijdag. Door problemen moest ik Iran verlaten en nu ben ik vijf maanden in Nederland. Ik verlang er naar gedoopt te worden bij de Elim gemeente die ik nu zo’n vier maanden bezoek.

MS 26-02-2016