Gevangen in Iran – Elim

NIEUWS

Gevangen in Iran

Maryam Rostampour en Marziyeh Amirizadeh werden allebei geboren in een moslimgezin in Iran: Maryam in de stad Kermansha en Marziyeh in Rafsanjan. Ze hebben elkaar ontmoet toen ze samen in 2005 in Turkije theologie studeerden. Ze kwamen erachter dat ze beiden rond dezelfde tijd zes jaar eerder tot geloof gekomen waren.

Ze besloten te gaan samenwerken, waarna ze naar Iran terugkeerden om samen te gaan evangeliseren. In twee jaar tijd hebben ze in Teheran en andere steden twintigduizend nieuwe testamenten weggegeven. In hun appartement startten ze twee huisgemeenten, een voor jonge mensen en een voor prostituees. Ze breidden hun werkterrein uit tot in India, Zuid-Korea en Turkije.
In maart 2009 zijn Maryam en Marziyeh in Teheran gearresteerd op verdenking van de verbreiding van het christelijke geloof ( waarop in Iran de doodstraf staat), waarna ze 259 dagen lang in de beruchte Evin-gevangenis gezeten hebben. De officiële beschuldiging luidde geloofsafval, staatsondermijnende activiteiten en godslastering, waarvoor ze opgehangen konden worden. Terwijl vele mensen wereldwijd voor hun vrijlating baden, kwam de Iraanse regering onder internationale druk te staan van organisaties als Amnesty International, de Verenigde Naties en het Vaticaan.
Uiteindelijk werden Maryam en Marziyeh uit de gevangenis vrijgelaten, en van alle aanklachten vrijgesproken. Ze beschouwen het als een eer om een klein beetje van Jezus’ lijden ervaren te hebben door omwille van zijn Naam opgesloten te zijn geweest. Na hun vrijlating zijn ze naar de VS geëmigreerd, waar ze nu in Atlanta wonen.

Kok, Kampen 2013, ISBN 9789029722032

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *