Elim zoekt versterking – Elim

NIEUWS

Elim zoekt versterking

Onze mooie gemeenschap in Doorn is volop in ontwikkeling. Wij zijn op zoek naar mensen die in dit proces mee willen denken, mee willen bouwen aan de Elim visie én mogelijk op termijn hier zouden willen komen wonen. 

Over Elim

Elim is een evangelische leefgemeenschap waar samen leven en het zijn van een open, gastvrij huis centraal staat. Op dit moment bestaat de groep bewoners uit 7 kernbewoners en verschillende gasten die voor korte of langere tijd bij ons verblijven. De gezamenlijke activiteiten zijn o.a. het ochtendgebed, de maaltijden, feestdagen vieren en het vrijwillig inzetten voor allerlei activiteiten in en rond Elim. Op zondag komt de multiculturele (vooral Iraanse) kerk samen in Elim, dit is de basis van de gemeenschap. De afgelopen jaren is in de gastopvang gefocust op mensen die tijdens de asielprocedure buiten de boot vallen. Naast de opvang zijn in de loop van de jaren allerlei prachtige initiatieven ontstaan waarmee sociaal maatschappelijke projecten in het binnen- en buitenland ondersteund worden. Elim bevindt zich op een unieke plek aan de rand van Doorn, grenzend aan de Kaapse bossen. Het perceel is 1.15 hectare groot en bestaat voornamelijk uit een bostuin met unieke vijvertjes, beekjes en folly art objecten. Er wordt op dit moment gewerkt aan een plan om een voedselbos te introduceren. Elim bestaat al 45 jaar én is volop in ontwikkeling: een dynamisch proces waarbij ruimte is voor verjonging.

Over jou

We zijn op zoek naar mensen die zich voor een langere periode willen inzetten voor Elim. Over de aard van deze inzet gaan we graag met jou in gesprek: wat breng jij mee, wat past in jouw leven, waar ligt jouw hart? Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, liggen er genoeg mogelijkheden en kansen: vervelen hoef je je hier niet! We zijn op zoek naar nieuwe kernbewoners, en naar extra vrijwilligers die mee willen bouwen aan Elim. Belangrijk is dat je een open, gastvrij hart hebt, en dat je leven in gemeenschap ziet als een manier om als christen te groeien in geloof en om dat geloof op een heel praktische manier vorm te geven in deze maatschappij.

De procedure

Komende tijd willen we graag maandelijks met een groep geïnteresseerden in gesprek. De input voor deze gesprekken komt vanuit een studie van Jean Vanier. Daarnaast vragen we van jou/jullie dat je ter oriëntatie mee gaat draaien in een aantal activiteiten in en rondom Elim. Te denken valt aan de kerkdiensten, feestdagen meevieren, tuinonderhoud tijdens de tuindagen of ondersteunen bij sociale projecten. 

Interesse? Mail jouw motivatie voor hier wonen naar info@elim.nl.  

Print Friendly, PDF & Email