NIEUWS

Economie van de eerbied

Economie van de eerbied

Een boeiende en grondige studie naar de oorzaken van de huidige verdeling van welvaart in de wereld. Tevens wordt een weg gewezen naar een bijbelse manier van samenleven die gebaseerd is op gemeenschap.

Verhalen en zegswijzen uit de bijbel worden in dit boek gelezen vanuit de context van ons moderne bestaan. Gangbare formuleringen van de economische problematiek worden gelegd naast het bijbelse spreken over veiligheid en techniek, handel en ontwikkeling, productiviteit en verdeling, en over rijkdom en armoede. Toch gaat het in dit boek niet over ‘de economie uit de tijd van de bijbel’. De bijbelse boodschap wijst boven de actualiteit – van toen en nu – uit; ook nu vraagt zij om geloofskeuzen en vernieuwing van de levenshouding. Zo valt het licht op de geestelijke betekenis van het economisch handelen.

Een boeiende en grondige studie naar de oorzaken van de huidige verdeling van welvaart in de wereld. Teven wordt een weg gewezen naar een bijbelse manier van samenleven die gebaseerd is op gemeenschap.

Dr. R.L. Haan is voorzitter van Solidaridad. Solidaridad is een dynamische organisatie die strijdt voor gerechtigheid en tegen wereldwijde armoede, onrecht en vervuiling. Dat doet Solidaridad in twee programma’s: Maatschappij-opbouw & Mensenrechten en Duurzame economie & Fair Trade. Zonder mensenrechten geen economische ontwikkeling, zonder eerlijke economische initiatieven geen stevige basis voor vooruitgang en zonder spiritualitiet en respect voor cultuur geen ruimte voor wie en wat anders is.

Roelf haan, Economie van de eerbied, kanttekeningen bij het bijbelse spreken over geld en goed, Meinema 2005.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *