Van koffiebes tot koffieboon


opweek koffieplanten.jpg

 

 

De koffieplanten worden eerst opgekweekt in de kwekerij.

 

 

 

  bloemen.jpg

 

 

 Koffieplanten hebben prachtige bloemen.

 

 

  koffiebessen.jpg  

Aan elke plant zijn altijd tegelijkertijd bloemen, onrijpe en rijpe koffiebessen te vinden. Hierdoor moeten de bessen met de hand geplukt worden.

 

 

 

pulpmachine.jpgDe rijpe bessen worden van het vruchtvlees ontdaan. Hierna worden de bonen gewassen en gedroogd.

 

 

 

 

 

 

sorteren koffie.jpg Het sorteren van de bonen.

 

koffie brander.jpgTot slot worden de bonen geroosterd. Het op de juiste wijze
roosteren of branden bepaald voor een groot deel de smaak
van de koffie.

Het resultaat: een heerlijke koffieboon!

 100% organische arabica koffie
Sela&Co koffie is 100% eerste kwaliteit, organische arabica koffie.
Het wordt verbouwd op een hoogte van 1000 meter, waardoor de beste koffie verkregen wordt. De schaduwplanten waaronder de koffie groeit zorgen voor de juiste omstandigheden. De planten krijgen ruim de tijd om volwassen te worden waardoor de natuurlijke suikers in de koffiebonen zich ten volle kunnen ontwikkelen. Zo ontstaat een koffie met een rijke, intense en kruidige smaak.