Christenen afgeslacht in Orissa India

21-09-2008

In de afgelopen vier dagen werden in Orissa India honderden kerken afgebrand en tientallen christenen vermoord. Om geen andere reden dan dat zij christen waren.

Een militante Hindoe priester en vier volgelingen die de dorpen van Orissa afreisden om andersgelovigen weer terug te bekeren tot het Hindoeïsme werden afgelopen weekend door onbekenden aangevallen en vermoord. Direct kregen de christenen de schuld en zwol de roep aan: dood aan de christenen!! Toen begon een ware horrorfilm.
In een buurtdorp kreeg een Katholiek weeshuis bezoek van een meute, die de kinderen liet gaan, maar de priester en een collega in huis opsloot en het huis met de twee erin verbrandde. Veelal hakt men de lichamen van de gelovigen en stukken en legt de stukken op de weg ... zelfs van vrouwen en kinderen.
Van meer dan 5000 christenfamilies zijn de huizen verbrand of verwoest. Ze zijn het oerwoud ingevlucht en wachten vol nagst af totdat de overheden de rust hebben kunnen herstellen.
Maar tot nu toe is dit niet gelukt. Het zal ongetwijfeld nog 10 dagen doorgaan totdat de 14 dagen rouw om de Hindoepriester voorbij zijn. Nog veel meer christenen zullen gedood worden, hun huizen en kerken verbrand.
Bid alsjeblieft voor ons.
Dr. Faiz Rahman, Good News India

Terug naar het nieuwsoverzicht